Εκδήλωση – Συζήτηση: «ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΛΕΣΧΕΣ: Μορφές εργατικής αντίστασης και κοινωνικής αλληλεγγύης»

Image
Τα τελευταία τρία χρόνια είδαμε να γκρεμίζονται με κατακλυσμιαίο τρόπο όλα όσα θεωρούσαμε δεδομένα σε όλα τα επίπεδα –εργασία, υγεία, παιδεία, ασφάλιση- που είναι τα αποτέλεσματα του σκληρού αγώνα και του αίματος προηγούμενων γενιών. Στο όνομα της αποπληρωμής του χρέους μισθοί και συντάξεις μειώνονται, την ίδια στιγμή που οι φοροεπιδρομές και τα χαράτσια τσακίζουν το λαό. Στο όνομα της παραμονής μας στο ευρώ και την ΕΕ, η υγεία, η παιδεία και η κοινωνική πρόνοια από δικαιώματα γίνονται πολυτέλεια, ενώ καταστρέφεται ότι έχει απομείνει από αυτά. Στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, τα εργατικά δικαιώματα καταργούνται, οι απολύσεις απελευθερώνονται και οι εργοδότες εκμεταλλεύονται κάθε σπιθαμή αυτής της πολιτικής για να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους σκλάβους των 500 ευρώ.

Όσα κατακτήθηκαν με αγώνες, το σύστημα τα παίρνει πίσω εκμεταλλευόμενο τα χρόνια γαλούχησής μας στην απάθεια, στην ΑΔΡΑΝΕΙΑ, στον ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟ, στην αμάθεια, στην ΗΘΙΚΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ κατάπτωση και στην άγνοια των πραγματικών όρων του «παιχνιδιού». Κανείς δεν θα επιβιώσει μόνος του. Πολύ περισσότερο κανείς δεν μπορεί να ζήσει μόνος του. Γιατί κανείς δεν θα μπορεί να ζήσει σε ένα ρημαγμένο τόπο με εξαθλιωμένους και εξαχρειωμένους τους συνανθρώπους του. Μπορούμε όμως να παλέψουμε μαζί, να διεκδικήσουμε μαζί, να νικήσουμε μαζί. Όχι μόνο τα δίκια μας και τα δικαιώματά μας, αλλά να κερδίσουμε ο ένας τον άλλον, να κερδίσουμε τη συμμετοχή μέσα σε οργανωμένες αγωνιζόμενες συλλογικότητες, την αίσθηση της πραγματικής αλληλεγγύης, την αξιοπρέπεια μας, την αυτοσυνείδησή μας για το σε ποια τάξη ανήκουμε, για το ποιος είναι ο κοινός μας εχθρός, για το πόσο δυνατοί είμαστε απέναντί του.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Παρασκευή 26 Απριλίου, στις 7:30 μ.μ. στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου (2ο υπόγειο) του Δημαρχείου Καλλιθέας, Μαντζαγριωτάκη 76 (πεζόδρομος).

Tagged:

Σχολιάστε