Κάλεσμα σε ανέργους

Συνάδελφοι

Όλα τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάζουν τα κυβερνητικά επιτελεία για την ανεργία είναι συγκλονιστικά.

Μόνο οι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ ξεπερνούν πλέον τα 1,4 εκατομμύρια και από αυτούς περισσότεροι από 450.000 είναι νέοι κάτω των 29 ετών. Αν προσθέσουμε και όλους αυτούς που για διάφορους λόγους δεν είναι εγγεγραμμένοι τότε ξεπερνάνε τη λογική. Με τις απολύσεις που ετοιμάζουν, η κατάσταση θα ξεπεράσει και τη φαντασία. Τα 2/3 των εργαζομένων θα είναι εκτός παραγωγής γιατί στην ουσία είμαστε εργαζόμενοι εκτός παραγωγής και όχι κοινωνική ομάδα για λύπηση και ελεημοσύνη. Την ίδια στιγμή οι σύγχρονες ανάγκες και οι δυνατότητες για παραγωγή φθηνών και καλών τροφίμων, ρούχων και φαρμάκων, καλύτερων και περισσότερων σχολείων, δρόμων και υποδομών, καλύτερης και περισσότερης γνώσης, μεγαλώνουν. Αυτή λοιπόν τη στιγμή, η λογική της κυβέρνησης, της ΕΕ και των επιχειρηματιών επιβάλλει μαζική ανεργία και εργασιακό μεσαίωνα για τους εργαζόμενους, εκ των οποίων 1.000.000 είναι απλήρωτοι αν και δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας.

Σκοπός τους ήταν, είναι και θα είναι η δημιουργία μιας μεγάλης μάζας εργατών και εργαζομένων, που θα χρησιμοποιείται, όταν, όπως και όπου κυβέρνηση και εργοδότες θέλουν, με σκοπό την αύξηση των οικονομικών και πολιτικών κερδών τους.

Μας παραμυθιάζουν με τα κρατικά ελλείμματα, λες και τα δημιουργήσαμε εμείς, λες και είδαμε ποτέ τα πλεονάσματα. Μας πρήξαν με τους καημένους εργοστασιάρχες και μεγαλεμπόρους που πτωχεύουν, αλλά συνεχίζουν να μετακινούνται με τα υπερπολυτελή τους αυτοκίνητα και τα κότερά τους στις βίλες τους σε ολόκληρο τον πλανήτη, γιατί μπορεί να “πτώχευσαν” στην στην επιχείρησή τους, εξακολουθούν όμως να κατέχουν ακόμα τον πλούτο που εμείς έχουμε δημιουργήσει.

Και με μας όμως τι γίνεται;

Κι άλλος χειμώνας χωρίς δουλειά, κι άλλος χειμώνας χωρίς θέρμανση και φάρμακα κι άλλος χειμώνας με δανεικά τρόφιμα και ρούχα κι άλλος χειμώνας χωρίς να μπορούν τα παιδιά μας να απολαύσουν το αυτονόητο, δηλαδή να είναι παιδιά. Έχουμε όμως τη “συμπόνια” τους και την “ψυχολογική στήριξή” τους, για να μην πάθουμε κατάθλιψη, έχουμε πάν’ απ’ όλα την ελεημοσύνη τους και τις απεριόριστες εκκλήσεις για ομοψυχία. Όταν θα έρθουν οι εκλογές θα μας τάζουν ψιχουλάκια και θα μας χαρίζουν συμπονετικά χαμόγελα για να τους ψηφίσουμε.

ΦΤΑΝΕΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Το μέλλον δεν θα γίνει καλύτερο από μόνο του, αν δεν κάνουμε κάτι εμείς γι’ αυτό.

Αν δεν κάνουμε εμείς, θα κάνουν αυτοί που εξουσιάζουν και εκμεταλλεύονται οικονομικά και πολιτικά την εργασία μας. Αλλά αυτό θα είναι το ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝ.

Η οργάνωσή μας και η πάλη μας για τη ζωή είναι αναγκαία και πρέπει να είναι πάν’ απ’ όλα δικιά μας υπόθεση. Η ίδια η ζωή μάς δείχνει πως τίποτα και ποτέ δεν πρόκειται να μας χαρίσει κανένας αν δεν το διεκδικήσουμε και δεν το κατακτήσουμε.

Πρέπει άμεσα να δημιουργήσουμε σε κάθε γειτονιά επιτροπές, συνελεύσεις, μαζικές και δικές μας μορφές οργάνωσης ανέργων. Να πάρουμε την υπόθεση μας στα χέρια μας, να παλέψουμε εντατικά μέχρι την νίκη.

Διεκδικούμε το βασικό, το δικαίωμά μας στην εργασία. Χωρίς μεσαιωνικές εργασιακές συνθήκες, με μισθό και ωράριο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου.

Να σταματήσουν οι απολύσεις, το κλείσιμο των εργοστασίων και των επιχειρήσεων, να μειωθεί ο χρόνος εργασίας σε 7 ώρες – 5 μέρες για όλους.

Να σταματήσει η άγρια φορολογία, να γίνει παύση πληρωμών στους πιστωτές και διαγραφή του χρέους.

Να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο για να υπάρξουν χρήματα για επιδόματα και για έργα κοινωνικής υποδομής (σχολεία, νοσοκομεία, δρόμοι, φτηνές κατοικίες κτλ.).

Άμεσα η πάλη μας πρέπει να οργανωθεί και να στοχεύσει στα πιο άμεσα και στοιχειώδη δικαιώματα που θα ανακουφίσουν τις ζωές μας.

Επίδομα ανεργίας για όλους, χωρίς προϋποθέσεις, για όσο χρόνο διαρκεί η ανεργία, το οποίο να μπορεί να εξασφαλίσει την επιβίωση – τη δικιά μας και των οικογενειών μας. Όχι στο εξευτελιστικό “βοήθημα” των 200 ευρώ, το οποίο δεν δικαιούνται ούτε καν οι μισοί άνεργοι.

Ζητάμε να δοθεί άμεσα και χωρίς προϋποθέσεις το “βοήθημα” των 200 ευρώ σε όσους δεν επιδοτούνται.

Δωρεάν συγκοινωνίες, ασφάλιση, υγεία για όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους.

Αυτά τα αιτήματα μας βρίσκουν όλους σύμφωνους και πρέπει να οργανωθούμε για να τα παλέψουμε.

Ταυτόχρονα πρέπει να σταματήσουμε τον κοινωνικό κανιβαλισμό του “όλοι εναντίον όλων” που προωθούν κυβέρνηση, τρόικα, ΕΕ, εργοδοσία μαζί με την ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας θα σταθεί αλληλέγγυα και θα συμβάλει στην οργάνωση των ίδιων των ανέργων και στον αγώνα για τα δικαιώματά τους.

Η Εργατική Λέσχη σε καλεί σε συζήτηση για το πώς θα προχωρήσουμε στην οργάνωση και στην πάλη μας.

Tagged: , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: