Συμπαράσταση στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων

Οι εργαζόμενοι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ βρίσκονται στον τρίτο μήνα των απεργιακών τους κινητοποιήσεων. Με αυτοπεποίθηση και ηρωισμό συνεχίζουν να διεξάγουν ένα πολύ σημαντικό αγώνα, από τον οποίο δεν κρίνεται μόνο η εργασία τους και το μέλλον των ίδιων και των οικογενειών τους, αλλά και το μέλλον των πανεπιστημίων και δεκάδων χιλιάδων φοιτητών.

Γιατί η απόφαση της κυβέρνησης να θέσει σε διαθεσιμότητα 1350 περίπου εργαζόμενους, (οι 900 εργάζονται στο ΕΚΠΑ και ΕΜΠ), με προοπτική απόλυσης των μισών σχεδόν απ’ αυτούς, θα οδηγήσει στην άμεση διάλυση των μεγαλύτερων πανεπιστημίων της χώρας. Τα κενά που θα δημιουργηθούν από την “απομάκρυνση” του “πλεονάζοντος” διοικητικού προσωπικού, θα καταστήσουν αδύνατη τη λειτουργία των πανεπιστημίων ενδεικτικά και μόνο για το ΕΚΠΑ: 36 υπηρεσίες του ΕΚΠΑ χάνουν όλο το προσωπικό τους. Άλλες 11 υπηρεσίες χάνουν από 75% και πάνω του προσωπικού τους. Άλλες 42 χάνουν από 50-75% του προσωπικού τους. 43 υπηρεσίες μένουν χωρίς προϊστάμενο. Στις Γραμματείες Τμημάτων, που εξυπηρετούν το σύνολο των φοιτητών τους και όλες τις λειτουργίες των Τμημάτων, ο μέσος όρος απώλειας προσωπικού είναι 67%. Αυτά είναι μόνο ένα μικρό μέρος από την συνολική καταστροφή που θα ακολουθήσει.

Η αποφασιστική όμως στάση των εργαζόμενων των ΑΕΙ, δεν αφήνει την κυβέρνηση να υλοποιήσει τα σχέδιά της να διαλύσει το δημόσιο πανεπιστήμιο. Η κυβέρνηση και το υπουργείο προσπάθησαν με κάθε τρόπο να διασπάσουν τον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων, να τους τρομοκρατήσουν επισείοντας την απειλή της καταστολής και των ποινικών διώξεων, να στρέψουν τους φοιτητές εναντίον τους… Οι προσπάθειες όμως αυτές, απλώς καταδεικνύουν την αδυναμία και τον πανικό της κυβέρνησης, όταν βρεθεί αντιμέτωπη με έναν αγώνα, τον οποίο οι εργαζόμενοι διεξάγουν αποφασισμένοι να τον κερδίσουν. Γι’ αυτό και καθημερινά η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη προς τους εργαζόμενους των πανεπιστημίων αυξάνεται. Οι φοιτητές μέσα από τις συνελεύσεις τους, τους συλλόγους τους και τις καθημερινές τους δράσεις στέκονται στο πλευρό των διοικητικών υπαλλήλων. Εργαζόμενοι από όλους τους χώρους δηλώνουν καθημερινά τη αλληλεγγύη τους με δεκάδες ψηφίσματα συμπαράστασης. Όλοι και όλες καταλαβαίνουν ότι εάν οι εργαζόμενοι των ΑΕΙ νικήσουν, τότε ολόκληρη η πολιτική της κυβέρνησης για το δημόσιο θα καταρρεύσει. Η αποφασιστικότητα των διοικητικών υπαλλήλων δείχνει με ποιο τρόπο μπορούν οι εργαζόμενοι σε ολόκληρο το δημόσιο να εμποδίσουν τις απολύσεις που ετοιμάζεται να κάνει η κυβέρνηση.

Γι’ αυτό και η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ πρέπει να νικήσει.

Η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας εκφράζει την αλληλεγγύη της και την συμπαράστασή της σε αυτή την ηρωική μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι των πανεπιστημίων και καλεί το λαό της Καλλιθέας να σταθεί στο πλευρό τους.

Advertisements

Tagged:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: