Συμπαράσταση στους 15 αγωνιστές του Αντιφασιστικού Μετώπου

Στις 15 Οκτβρίου 2013, μερικές εβδομάδες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, 15 μέλη του Αντιφασιστικού Μετώπου που πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση για την αντιφασιστική μοτοπορεία της 23 Οκτβρίου 2013 στο Πέραμα (σε μια περιοχή όπου τα τάγματα εφόδου είχαν πραγματοποιήσει δολοφονική επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ) περικυκλώθηκαν από περίπου 40 άνδρες της ομάδας Δ και με μια εντυπωσιακή αστυνομική επιχείρηση 4 περιπολικών και ενός βαν του Τμήματος Μεταγωγών μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Εκεί, κρατήθηκαν παράνομα για 5 περίπου ώρες, τους αρνήθηκαν την πρόσβαση σε δικηγόρο, αφαίρεσαν προσωπικά τους αντικείμενα και χωρίς να έχουν απγγελθεί κατηγορίες, τους υπεβαλαν σε δακτυλοσκόπηση μετά από απειλές και πιέσεις.

Στη συνέχεια, στις 30 Οκτβρίου, ενάμιση μήνα μετά το περιστατικό, οι 15 προσαχθέντες έλαβαν κλητήριο θέσπισμα με το οποίο καλούνται να παραστούν στις 4 Φεβρουαρίου 2014 στο Πταισματοδικείο Αθηνών για να δικαστούν για το «έγκλημα» της παράνομης αφισοκόλλησης. Κι αυτό, παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις των αξιωματικών της ΓΑΔΑ στους προσαχθέντες και στους δικηγόρους ότι επρόκειτο για προσαγωγές ρουτίνας, ότι δεν θα γίνει καμία ποινική δίωξη, κ.ο.κ.

Οι προσπάθειες ποινικοποίησης και καταστολής του αντιφασιστικού κινήματος αποτελεί μια πάγια τακτική της αστυνομίας και του κράτους. Η αστυνομική βία και τα βασανιστήρια στα αστυνομικά τμήματα αποτελούν ένα όλο και πιο συνηθισμένο τρόπο αντιμετώπισης αντιφασιστών, μεταναστών και οποιουδήποτε αντιδρά στην καταπίεση και την εκμετάλλευση. Η δίωξη των 15 αγωνιστών του Αντιφασιστικού Μετώπου εντάσσεται στα πλαίσια της βιομηχανίας διώξεων και καταστολής, με την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να τρομοκρατήσει το εργατικό και αντιφασιστικό κίνημα.

Δεν θα επιτρέψουμε την ποινικοποίηση των αγώνων και της αντιφασιστικής δράσης. Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να καταδικάζει αγωνιστές με πρόσχημα τη “θεωρία των δύο άκρων”, με την οποία επιχειρεί να νομιμοποιήσει το φασισμό εξομοιώνοτάς τον με τους αγώνες του εργατικού και αντιφασιστικού κινήματος.

Απαιτούμε την αθώωση των 15 αντιφασιστών. Η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας θα βρίσκεται στο πλευρό του κάθε αγωνιστή που βρίσκεται στο στόχαστρο των φασιστών και της κυβέρνησης.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΤΡΙΤΗ 4.2.2014, 9:00 π.μ. ΠΤΑΙΣΜΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (Λουκάρεως 14, 1ος όροφος)

Tagged: ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: