Αλληλεγγύη στους Σύριους απεργούς πείνας της πλατείας Συντάγματος

Από τις 19 Νοέμβρη πρόσφυγες από τη Συρία βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος για να διεκδικήσουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και το δικαίωμά τους να μπορούν να μεταβούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ανάμεσά τους υπάρχουν οικογένειες με μικρά παιδιά. Πολλοί από αυτούς έχουν ξεκινήσει από τις 24 Νοεμβρίου απεργία πείνας, σαν ύστατη μορφή διεκδίκησης του δικαιώματός τους στη ζωή.

82256-183990Όλοι τους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη Συρία για να σωθούν από τον πόλεμο που έχει ισοπεδώσει τη χώρα, έχει αφανίσει τις ζωές χιλιάδων συγγενών τους και έχει καταστρέψει κάθε υποδομή, απαραίτητη για τη συνέχιση της ζωής τους εκεί. Καθώς ο πόλεμος συνεχίζει να μαίνεται, δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα άμεσης επιστροφής στη χώρα τους.

Διεκδικούν στέγαση και σίτιση και την παροχή ταξιδιωτικών εγγράφων με τα οποία θα μπορέσουν να μετακινηθούν ελεύθερα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες για να αναζητήσουν εργασία και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους. Απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες εφαρμόζει μία ρατσιστική πολιτική η οποία καθορίζεται από το ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο για μια Ευρώπη φρούριο, από την αποδοχή βασικών σημείων της ατζέντας της Χρυσής Αυγής (παρά τις “αντιφασιστικές” κορώνες) και από την προσπάθεια των αφεντικών στην Ελλάδα να μετατρέψουν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες σε αποδιοπομπαίους τράγους, φορτώνοντας σε αυτούς τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και της καπιταλιστικής επιθετικότητας. Έτσι εκατομμύρια ευρώ, αντί να δοθούν για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων, δαπανιούνται για κατασκευάσουν φράχτες στα σύνορα, στρατόπεδα συγκέντρωσης και φυλακές και για να χρηματοδοτηθεί η παρουσία της FRONTEX. Οικοδομούν μια ρατσιστική Ευρώπη, της οποίας οι νότιες χώρες θα είναι μια γιγάντια φυλακή προσφύγων και μεταναστών και ο τάφος χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι θα επιχειρούν να φύγουν από περιοχές πολέμων, για τους οποίους τεράστιες ευθύνες έχει η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Οι Σύριοι της πλατείας Συντάγματος αγωνίζονται ενάντια σε αυτή τη ρατσιστική πολιτική της Ελλάδας και της ΕΕ.

Η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας στέκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων Σύριων προσφύγων και καλεί τον λαό της Καλλιθέας να εκφράσει την υποστήριξη και την αλληλεγγύη του.

Απαιτούμε
Άμεσα να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των προσφύγων για στέγαση, σίτιση, περίθαλψη
Άμεση παροχή ασύλου με πλήρη δικαιώματα στους πρόσφυγες· άμεση παροχή ταξιδιωτικών εγγράφων που θα τους επιτρέπουν να μετακινούνται ελεύθερα σε όποια χώρα επιθυμούν, να εργάζονται νόμιμα, να σπουδάζουν και να ζουν με αξιοπρέπεια.
Στηρίζουμε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση των Σύριων της πλατείας Συντάγματος και βρισκόμαστε δίπλα τους, μέχρι τη δικαίωση των αιτημάτων τους.
Η νίκη τους θα είναι νίκη για κάθε εργαζόμενο, άνεργο και μετανάστη, για όλους όσων οι ζωές συνθλίβονται σήμερα κάτω από την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Tagged: , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: