Βάρβαρη επίθεση ΜΑΤ εναντίον απεργών στην είσοδο του βιβλιοπωλείου Ιανός

ianosΣε βάρβαρη επίδειξη αστυνομικής καταστολής εναντίον των εργαζομένων του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου οι οποίοι απεργούν ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, προχώρησε η κυβέρνηση μετά από μήνυση της εργοδοσίας. Δύο διμοιρίες ΜΑΤ επιτέθηκαν στους τους απεργούς και συνέλαβαν πέντε άτομα, τρεις απεργούς και… δύο περαστικούς. Η αστυνομική και εργοδοτική βία δεν θα περάσουν. Το χαρτί της τρομοκρατίας ενάντια στον εργαζόμενο λαό δεν θα σώσει την ετοιμόρροπη κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι στα καταστήματα απέδειξαν εδώ και ένα χρόνο ότι μπορούν να δίνουν μάχες για να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους και να τις κερδίζουν. Έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να εμποδίσουν την εφαρμογή και γενίκευση της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας και μ’ αυτό τον τρόπο, να ορθώσουν ένα φραγμό στην ακόμα μεγαλύτερη διάλυση των εργατικών δικαιωμάτων και την αύξηση της ανεργίας.
Η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό των αγωνιζόμενων υπαλλήλων και καλεί τον λαό της Καλλιθέας να στηρίξει όλες τις δράσεις τους ενάντια στην κατάργησης της κυριακάτικης αργίας.
Καταδικάζουμε την βάρβαρη και απροκάλυπτη επίθεση των ΜΑΤ εναντίον του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Tagged: , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: