Όλοι στην Απεργία 4 Φλεβάρη.

εργατες

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 προκηρύχθηκε Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία ενάντια  στις αντιεργατικές – αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ, του ΔΝΤ και της Κυβέρνησης.

Συνάδελφοι είναι φανερό σε όλους μας ότι η οικονομική κρίση είναι κρίση των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών, οι οποίοι εν μέσω “κρίσης” αυξάνουν τα κέρδη τους εις βάρος των εργαζομένων.

Χαρακτηριστικό Παράδειγμα η TELEPERFORMANCE HELLAS, η οποία δραστηριοποιείται σε 62 χώρες και αύξησε, εν μέσω οικονομικής κρίσης,  τα κέρδη της κατά 3,7 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ. Για την επαίσχυντη αυτή άνοδο των κερδών της  οι εργαζόμενοι της υποστήκανε μείωση των αμοιβών τους, πιέστηκαν για την αποδοχή συμβάσεων εργασίας με αμοιβή 400,00 Ε, με ελαστικές μορφές εργασίας (μηνιαίες συμβάσεις, αλλαγή “εργοδοτών” κλπ) με ωράρια εξοντωτικά  σε ψυχοφθόρες συνθήκες.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Ως εργαζόμενοι έχουμε ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ στην προσφορά της εργασίας μας να ζούμε και να εργαζόμαστε αξιοπρεπώς.  Να μην είμαστε δούλοι στην εργασία και  παθητικοί πολίτες στην κοινωνία.

Ως εργαζόμενοι έχουμε ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να συγκρουστούμε με τους εργοδότες που πάντα πλούτιζαν εις βάρος μας και τώρα, εν μέσω “κρίσης”, θησαυρίζουν από εμάς. Είμαστε υποχρεωμένοι με κάθε τρόπο να αντιστρέψουμε τον εργασιακό μεσαίωνα είτε συστήνοντας σωματεία, είτε συμμετέχοντας στα κλαδικά σωματεία μας, είτε με όποιο άλλο τρόπο μπορούμε να συγκρουστούμε μαζί τους (συμμετοχή στις στάσεις εργασίες σε απεργίες κλπ). Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ:

– στα μνημόνια και στις κυβερνήσεις που τα υλοποιούν.

– στην εργασιακή αυθαιρεσία των εργοδοτών.

– στην κατάργηση κάθε κοινωνικής Πρόνοιας (εκπαίδευση, υγεία).

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:

  • Tην άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων.
  • Μισθούς που να επιτρέπουν την αξιοπρεπή διαβίωση τους μέσω υπογραφής συλλογικής σύμβασης  και τον απόλυτο σεβασμό των εργατικών δικαιωμάτων (διάλειμμα, ρεπό, άδειες κτλ).
  • Την “αποποινικοποίηση” της συνδικαλιστικής δραστηριότητας.
  • Την ανάληψη ευθύνης από τις εταιρίες, όπως η Wind, που αναθέτουν εργασίες σε εργολάβους, για τους όρους και τις συνθήκες εργασίες σε αυτούς.
  • Να σταματήσουν οι εργολαβίες και η επινοικιαζόμενη εργασία – όχι στους πολλαπλούς εργοδότες.

Tagged: , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: