Ψήφισμα συμπαράστασης για τον απολυμένο εργαζόμενο Ανδρέα Μήτση

εργατεςΗ Εργατική Λέσχη Καλλιθέας εκφράζει την αμέριστη της συμπαράσταση στον απολυμένο εργαζόμενο της Vodafone, Ανδρέα Μήτση και καλεί όλους στην εκδίκαση της υπόθεσης του την Παρασκευή 4/11 στο κτίριο 9 των δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων, αίθουσα 16 και έχει αριθμό πινακίου 14.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Vodafone:

«Μετά από 3,5 χρόνια εργασίας στο τμήμα τηλεφωνικής τεχνικής υποστήριξης πελατών ως «επινοικιαζόμενος» για την Vodafone, όντας μόνο τυπικά υπάλληλος της εταιρείας Infoassist,ο συνάδελφός μας Ανδρέας Μήτσης απολύθηκε με πρόσχημα την «περικοπή προσωπικού». O συνάδελφος δεν αποδέχτηκε μοιρολατρικά την κατάσταση αυτή αλλά προχώρησε μαζί με το Σωματείο μας σε καταγγελία της απόλυσής του από την Infoassist, ως παράνομης και καταχρηστικής, ζητώντας την ανάκλησή της και την καταβολή των δεδουλευμένων του. Στη συζήτηση της εργατικής διαφοράς στις 21 Ιουνίου 2011, ο εκπρόσωπος της Infoassist απέδωσε την απόλυση του συναδέλφου στη ‘γενικότερη ύφεση’. Ο ισχυρισμός του όμως δεν ευσταθεί αφού, πρώτον, ο συνάδελφος Ανδρέας Μήτσης είναι ο μοναδικός εργαζόμενος που απολύθηκε από την Infoassist στη συγκεκριμένη περίοδο, και δεύτερον, έκτοτε η Infoassist έχει κάνει δεκάδες προσλήψεις, χωρίς όμως να επαναπροσλάβει τον συνάδελφο σε κάποια από αυτές τις θέσεις.

Η ευθύνη της απόλυσης ανήκει τόσο στην Infoassist όσο και στη Vodafone. Η διοίκηση της Vodafone δίπλα στους δικούς της υπαλλήλους απασχολεί εκατοντάδες «επινοικιαζόμενους» εργαζόμενους από διάφορες εταιρείες (συμπεριλαμβανομένης και της Infoassist). Ενώ όλοι οι εργαζόμενοι κάνουμε την ίδια εργασία, οι «επινοικιαζόμενοι» συνάδελφοί μας εργάζονται με πολύ χειρότερους όρους (χαμηλότεροι μισθοί, ατομικές συμβάσεις, συχνά ορισμένου χρόνου ενός και δύο μηνών κ.τ.λ.). Έτσι η διοίκηση με την διάσπαση και διαίρεση των εργαζομένων επιχειρεί να υπονομεύσει και να αποδυναμώσει τους αγώνες και τις συλλογικές διεκδικήσεις των εργαζομένων. Η απόλυση του ήρθε μετά την συμμετοχή και ενεργό υποστήριξη του συναδέλφου στην επιτυχημένη 24ωρη Πανελλαδική Απεργία του Σωματείου μας στις 24/03/2011 ενάντια στις απολύσεις/εξωθήσεις σε ‘παραίτηση’ που εξαπέλυσε η Διοίκηση της Vodafone στην Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πελατών. Μετά από αυτή την απεργία η διοίκηση αναδιπλώθηκε  στο θέμα των απολύσεων και σε συνδυασμό με τις κινητοποιήσεις που ακολούθησαν, αναγκάστηκε να υπογράψει την ανανέωση της ΕΣΣΕ 2011-2012. Αυτή είναι η πραγματική αιτία της απόλυσης του συναδέλφου.

Στις 4 Νοέμβρη και ώρα 9:00 πμ εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών (πρώην Σχολή Ευελπίδων) η διεκδίκηση της ανάκλησης της απόλυσής του και το αίτημα της καταβολής των δεδουλευμένων του. Το Σωματείο μας στηρίζει αυτό το δίκαιο και αυτονόητο αίτημα του συναδέλφου μας Ανδρέα Μήτση και θα βρεθεί στο πλευρό του για να τον υπερασπιστεί στην δικαστική διαδικασία. Εκεί καλούμε όλους τους συναδέλφους, για να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας και να στηρίξουμε με την παρουσία μας το δίκαιο αίτημά του. Αρνούμαστε να υποκύψουμε στον φόβο και τις πιέσεις, διότι πλέον έχουμε βιώσει πως τα σχέδια για απολύσεις/μη ανανεώσεις συμβάσεων, μειώσεις μισθών, καταστρατήγηση του ωραρίου είναι ήδη εδώ και θα προχωρούν όσο δεν αντιστεκόμαστε.

Εκτός από την έμπρακτη παρουσία μας στην εκδίκαση της υπόθεσης, είναι αναγκαία και η οικονομική αλληλεγγύη απέναντι στο συνάδελφο, ο οποίος είναι σχεδόν 4 χρόνια άνεργος με τα δικαστικά έξοδα να είναι υψηλά. Όποιος συνάδελφος θέλει να συνεισφέρει μπορεί να απευθυνθεί στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου. Η όποια οικονομική βοήθεια είναι απαραίτητη για να ανταπεξέλθουμε στα δικαστικά έξοδα.»

Η ανακοίνωση του Σωματείου Wind:

«Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στην Wind εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον απολυμένο συνάδελφο Ανδρέα Μήτση, ο οποίος έχει προσφύγει ενάντια στη διοίκηση της Infoassist με αίτημα την επαναπρόσληψή του και την καταβολή των δεδουλευμένων του (η αγωγή του εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών στις 4.11.2016).

Στις 30 Απριλίου 2011 ο συνάδελφός μας Ανδρέας Μήτσης, υπάλληλος της Infoassist και επί τρεισήμισι χρόνια εργαζόμενος ως ‘επινοικιαζόμενος’ για λογαριασμό της Vodafone στο τμήμα τηλεφωνικής τεχνικής υποστήριξης πελατών, με ενεργό ρόλο στις κινητοποιήσεις του επιχειρησιακού Σωματείου της Vodafone, απολύθηκε και από τις δύο εταιρείες με την δικαιολογία της περικοπής προσωπικού. Η απόλυση αυτή ήρθε μετά την συμμετοχή και ενεργό υποστήριξη του συναδέλφου στην επιτυχημένη 24ωρη Πανελλαδική Απεργία του Επιχειρησιακού Σωματείου της Vodafone στις 24/03/2011 ενάντια στις απολύσεις/εξωθήσεις σε ‘παραίτηση’ που εξαπέλυσε η Διοίκηση της Vodafone στην Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πελατών. Ο συνάδελφος προχώρησε μαζί με το Επιχειρησιακό Σωματείο της Vodafone σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας της παράνομης και καταχρηστικής απόλυσής του από την Infoassist, ζητώντας την ανάκλησή της και την καταβολή των δεδουλευμένων του. Στη συζήτηση της εργατικής διαφοράς στις 21 Ιουνίου 2011, ο εκπρόσωπος της Infoassist απέδωσε την απόλυση του συναδέλφου στη ‘γενικότερη ύφεση’. Ο ισχυρισμός του όμως δεν ευσταθεί αφού, πρώτον, ο συνάδελφος Ανδρέας Μήτσης είναι ο μοναδικός εργαζόμενος που απολύθηκε από την Infoassist στη συγκεκριμένη περίοδο, και δεύτερον, έκτοτε η Infoassist έχει κάνει δεκάδες προσλήψεις, χωρίς όμως να επαναπροσλάβει τον συνάδελφο σε κάποια από αυτές τις θέσεις.

Η ευθύνη της απόλυσης ανήκει τόσο στην Infoassist όσο και στη Vodafone. Η διοίκηση της Vodafone δίπλα στους δικούς της υπαλλήλους απασχολεί εκατοντάδες ‘επινοικιαζόμενους’ εργαζόμενους από διάφορες εταιρείες (συμπεριλαμβανομένης και της Infoassist). Ενώ όλοι οι εργαζόμενοι κάνουν την ίδια δουλειά, οι ‘επινοικιαζόμενοι’ συνάδελφοί μας δεν έχουν συλλογική εκπροσώπηση και δεν καλύπτονται από την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Vodafone, με αποτέλεσμα να εργάζονται με πολύ χειρότερους όρους (χαμηλότεροι μισθοί, ατομικές συμβάσεις, συχνά ορισμένου χρόνου ενός και δύο μηνών κλπ.). Έτσι προσπαθούν να διαιρούν τους εργαζόμενους, να υπονομεύουν και να αποδυναμώνουν τους αγώνες μας και τις συλλογικές μας διεκδικήσεις. Αυτή είναι η πραγματική αιτία της απόλυσης του συναδέλφου.

Το Σωματείο μας στηρίζει τον συνάδελφο Ανδρέα Μήτση, ο οποίος έχει συμπαρασταθεί ενεργά και στους δικούς μας αγώνες,  και απαιτεί τη δικαίωσή του με την άμεση ανάκληση της απόλυσής του από την Infoassist και την καταβολή των δεδουλευμένων του.

Στις 4 Νοεμβρίου 2016 εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή του συναδέλφου και η διεκδίκηση της ανάκλησης της απόλυσής του και της καταβολής των δεδουλευμένων του.

Καλούμε κάθε συλλογικότητα να σταθεί αλληλέγγυα στον αγώνα του συναδέλφου με ψηφίσματα και παρουσία στην εκδίκαση της αγωγής.»

Advertisements

Tagged: , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: