Το αντιφασιστικό κίνημα της Καλλιθέας δεν θ’ αφήσει στους φασίστες ελεύθερο πεδίο δράσης.

Στις 25 Μαρτίου το λαϊκό αντιφασιστικό κίνημα στην Καλλιθέα απέτρεψε την υλοποίηση της απόφασης της δημοτικής αρχής να επιτρέψει στους εκπροσώπους της φασιστικής, δολοφονικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις.
Η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η απόφαση της δημοτικής αρχής την κατήγγειλε και απαίτησε την ανάκλησή της. Μαζί με άλλες αντιφασιστικές δυνάμεις οργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για να μην επιτραπεί στους πολιτικούς απογόνους των ταγματασφαλιτών και των δωσιλόγων να εμφανιστούν στην Καλλιθέα.
Οι καταγγελίες και η πιέσεις του αντιφασιστικού κινήματος ανάγκασαν τελικά τη δημοτική αρχή να ανακαλέσει την απόφασή της. Όμως και πάλι, η ανάκληση της αρχικής απόφασης έγινε με τρόπο εξίσου προκλητικό για τις δημοκρατικές και αντιφασιστικές πεποιθήσεις του λαού της Καλλιθέας. Η δημοτική αρχή, προφανώς για να μην προσβάλει τους φασίστες της Χρυσής Αυγής (γιατί άραγε τέτοια αβρότητα προς τη φασιστική οργάνωση;) ακύρωσε την κατάθεση στεφανιών για όλες τις δημοτικές και πολιτικές παρατάξεις, εξομοιώνοντάς τες με αυτόν τον τρόπο με τους φασίστες.
Όμως είναι εξίσου προβληματική και η στάση των υπόλοιπων δημοτικών παρατάξεων, οι οποίες αποδέχτηκαν αδιαμαρτύρητα αυτή την απόφαση, με την οποία η δημοτική αρχή τις τοποθετεί στην ίδια πλευρά με τους φασίστες.
Η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας απαιτεί από το δημοτικό συμβούλιο να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στη φασιστική, εγκληματική οργάνωση και να μην επιτρέψει ξανά την παρουσία των φασιστών στις γειτονιές μας και στην πόλη μας.

Tagged: , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: