Στηρίζουμε τον αγώνα των συμβασιούχων στους Δήμους.

Ύστερα από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου την προηγούμενη Παρασκευή όλοι οι συμβασιούχοι στους ΟΤΑ και στο ευρύτερο δημόσιο, πολλές χιλιάδες εργαζόμενοι και εργαζόμενες, θα οδηγηθούν άμεσα σε απόλυση και στην ανεργία.
Η κυβέρνηση, η ΚΕΔΕ, και το Ελεγκτικό Συνέδριο καθώς και όλα τα κόμματα των μνημονίων και της λιτότητας επιρρίπτουν υποκριτικά την ευθύνη ο ένας στον άλλο, προκειμένου να αποκρύψουν το γεγονός, ότι αυτές οι απολύσεις έχουν σχεδιαστεί μεθοδικά και συστηματικά εδώ και πολύ καιρό, καθώς πάγιος στόχος τους είναι η ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων, των δημοτικών και δημοσίων υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, και όλων των κρατικών υπηρεσιών.
Στην Καλλιθέα περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι και εργαζόμενες που δουλεύουν στην καθαριότητα και τις άλλες υπηρεσίες του δήμου θα πεταχτούν στην ανεργία, προκειμένου να απελευθερωθούν κερδοφόρα φιλέτα και να προσφερθούν στους ληστές της “ιδιωτικής πρωτοβουλίας”.
Παρά τους υποκριτικούς θρήνους του δημάρχου, δεν ξεχνάμε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών του δήμου αποτελούν βασική επιδίωξη της δημοτικής αρχής.
Η επίθεση αυτή δεν θα μείνει αναπάντητη. Οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουν να προστεθούν ακόμα μερικές χιλιάδες άνεργες και άνεργοι στην ήδη υπάρχουσα στρατιά των ανέργων στη χώρα. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις και οι καταλήψεις που έχουν ξεκινήσει από την Κυριακή σε ολόκληρη τη χώρα, εάν συνεχιστούν και κλιμακωθούν μπορούν να οδηγήσουν στο καλάθι των αχρήστων την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων που αγωνίζονται να μην χάσουν τις δουλειές τους.
Ζητάμε από τον λαό της Καλλιθέας να συμπαρασταθεί στον αγώνα των συναδέρφων του και των συμπολιτών του.
Στηρίζουμε ολόψυχα τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, να μην περάσουν οι απολύσεις, να μετατραπούν άμεσα όλες οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου, να καταργηθεί κάθε μορφή ελαστικής/προσωρινής εργασίας και να γίνουν άμεσα προσλήψεις.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: