Το είχαμε πει: Δεν θ’ αφήσουμε τους φασίστες να πατήσουν το πόδι τους στην Καλλιθέα.

20171028_103320 copyΗ Εργατική Λέσχη Καλλιθέας χαιρετίζει τις αντιφασίστριες και τους αντιφασίστες που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κύπρου της Καλλιθέας και δεν επέτρεψαν στους φασίστες της Χρυσής Αυγής να εμφανιστούν. Οι χρυσαυγίτες, οι οποίοι με γελοίο θράσος δήλωναν πριν λίγες μέρες ότι «η Καλλιθέα μας ανήκει», δεν τόλμησαν, άλλη μια φορά, να βγουν από τους υπονόμους τους. Για άλλη μια φορά οι απειλές τους, ότι θα συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου, έπεσαν στο κενό, αντιμέτωπες με εκατοντάδες κόσμο που συγκεντρώθηκε με την απόφαση ότι οι φασίστες δεν θα πατήσουν το πόδι τους στην Καλλιθέα.

Ο φόβος τους όμως τους ώθησε σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό αυτογελοιοποίησης: ώρες μετά το τέλος των εορταστικών εκδηλώσεων και ενώ η πλατεία είχε αδειάσει εντελώς μια ομάδα πέντε-έξι χρυσαυγιτών πήγαν γρήγορα γρήγορα, άφησαν τις βρωμιές τους στην πλατεία, φωτογραφήθηκαν και έφυγαν… σαν λαγοί.

Να υπενθυμίσουμε, ότι την προηγούμενη εβδομάδα οι φασίστες της Χρυσής Αυγής είχαν δηλώσει ότι θα συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου, παρά το γεγονός ότι ο λαός της Καλλιθέας τους έχει επανειλημμένα διώξει από την περιοχή. Η άρνηση όμως της δημοτικής αρχής, να πάρει εξαρχής μια απόφαση που να ανταποκρίνεται στις αντιφασιστικές πεποιθήσεις του καλλιθιώτικου λαού και να δηλώσει ότι η Χρυσή Αυγή είναι ανεπιθύμητη στην πόλη μας, έδωσε το θάρρος στους φασίστες να επιχειρήσουν και την 25η Μαρτίου και τώρα, να εμφανιστούν στην περιοχή μας.

Τελικά και μια μέρα μόλις πριν, η δημοτική αρχή, υπό την πίεση των καταγγελιών όλων των μαζικών φορέων της Καλλιθέας, αποφάσισε να δηλώσει ότι δεν γίνεται αποδεκτή η απόφαση της Χρυσής Αυγής να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου. Όμως αυτό που εξασφάλισε ότι οι φασίστες δεν θα εμφανιζόταν ήταν η δυναμική και μαζική παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος. Όπως εξάλλου έγινε και την 25 Μαρτίου.

Η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας βρέθηκε από την αρχή στην πρώτη γραμμή της οργάνωσης της αντιφασιστικής κινητοποίησης και συνέβαλε στον συντονισμό της.

Ο αγώνας μας ενάντια στον φασισμό δεν σταματάει εδώ. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι την οριστική εξάλειψη του φασισμού από την κοινωνία μας, αλλά και μέχρι την ριζική εξάλειψη των αιτιών που γεννάνε το φασισμό: τη φτώχεια, τον αυταρχισμό, το ρατσισμό και ολόκληρο το σύστημα που τα παράγει.

Tagged: , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: