Παρασκευή 8 Μάη στις 6 μ.μ. πορεία ενάντια στην Ανεργία.

Η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας συμμετέχει στην πορεία ενάντια στην Ανεργία την Παρασκευή 8 Μάη στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ομονοίας.

Ακολουθεί το Δελτίο τύπου από την κοινή σύσκεψη:

«Μετά από κάλεσμά των Ενεργών Ανέργων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22/4 η σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης μας ενάντια στην ανεργία. Εκτός από τους Ενεργούς Άνεργους στη σύσκεψη πήραν μέρος το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα, η Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας, η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, η συλλογικότητα «Εργαζόμενοι – Κάτοικοι Ταύρου», το Σωματειο Βάσης Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων, διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί και άλλοι αγωνιστές από αρκετά σωματεία και συλλογικότητες.

Η ανάγκη για διεκδίκηση σταθερής και αξιοπρεπής δουλειάς για όλους αναδείχθηκε ως κύριο ζήτημα από τις τοποθετήσεις των εργαζομένων και των ανέργων,  των αγωνιστών από σωματεία ή συλλογικότητες γειτονιών, ανθρώπων που βρίσκονται σε διαφορετικούς κλάδους και βέβαια αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα. Το αίτημα αυτό συμπληρώνεται από τη διεκδίκηση αξιοπρεπών συνθηκών ζωής για όσους είναι άνεργοι.

Για την αποτελεσματικότερη οργάνωση της πάλης μας κρίθηκε από όλους αναγκαίος ο διαρκής συντονισμός της δράσης όλων των σωματείων, συλλογικοτήτων, αγωνιστών.

Με βάση τα παραπάνω και επιμένοντας στην αδιαπραγμάτευτη κατεύθυνση μας για οργάνωση-αντίσταση-ενότητα όλων των ανέργων, οι Ενεργοί Άνεργοι συμμετέχουμε στη πορεία που έχει καλεστεί στις 8 του Μάη από την Ομόνοια (18:00) προς τη Βουλή με το δικό μας πλαίσιο.

Απαιτούμε:

  • Προσλήψεις προσωπικού ΤΩΡΑ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με σταθερές σχέσεις εργασίας και συλλογική σύβμαση. Όχι στα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας. Κατάργηση της διαθεσιμότητας.
  • Απαγόρευση των απολύσεων. Να εθνικοποιηθούν οι μεγάλες επιχειρήσεις που οι εργοδότες τις κλείνουν. Να επαναλειτουργήσουν κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο.
  • Άμεση μείωση των ωρών εργασίας για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, για να αποκτήσει ελεύθερο χρόνο ο εργαζόμενος.
  • Επιδότηση για όλους τους ανέργους ΤΩΡΑ για όσο είναι άνεργοι, χωρίς προϋποθέσεις. Να μετρούν  τα χρόνια της ανεργίας στα συντάξιμα.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή  περίθαλψη για όλους.
  • Δωρεάν μετακίνηση των ανέργων στα ΜΜΜ, διαγραφή όλων των προστίμων τους.
  • Όχι χαράτσια στους ανέργους. Φοροαπαλλαγές, πάγωμα και διαγραφή των χρεών των ανέργων. Καμιά κατοικία ανέργου στο σφυρί.
  • ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ»

Tagged: ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: