Συλλέγουμε είδη καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής για τους Κούρδους του Λαυρίου.

kourdoi2

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, γι αυτό στην Εργατική Λέσχη Καλλιθέας συλλέγουμε είδη καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής για τους Κούρδους πρόσφυγες του Λαυρίου. Την Τρίτη 21 και Τετάρτη 22 Απριλίου από τις 7:30 – 8:30 μ.μ. ο χώρος της Ε.Λ.Κ (Λασκαρίδου 134) θα είναι ανοιχτός για να υποδέχεται της προσφορές.

Τα είδη που μας ζητήθηκαν:

  • Χλωρίνες
  • Σαπούνια
  • Κρεμοσάπουνα
  • Καθαριστικά πιάτων
  • Αντισηπτικά
  • Μάσκες
  • Γάντια (μίας χρήσης & κανονικά)

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Κούρδους Πολιτικούς Πρόσφυγες στο Λαύριο
επίσκεψη αλληλεγγύης στο Λαύριο (Πέμπτη 30/4)
Η ίδια εικόνα και αυτή τη φορά, και στο Κέντρο Φιλοξενίας και στον καταυλισμό με τα κοντέινερς στη θέση Νεράκι….καραντίνα και αυξημένα μέτρα προστασίας από τους διαμένοντες πρόσφυγες. Συνεχίζεται λόγω κορονοϊού το «σφράγισμα» από τους ίδιους τους Κούρδους και τις Επιτροπές τους. Παραδώσαμε τη βοήθεια στην είσοδο, οι επισκέψεις μέσα στα Camp απαγορεύονται.

Ευχαριστούμε όλους όσοι με κάθε τρόπο στηρίζουν τη διαρκή καμπάνια της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης.
Ευχαριστούμε τη φίλη από τη Θεσσαλονίκη που έστειλε χρήματα καθώς και την ποδοσφαιρική ομάδα ΡΗΞΗ Λειβαδιάς που συγκέντρωσε και έστειλε 190 ευρώ. Ευχαριστούμε τον Ηλία από τον Ταύρο για την ισχυρή οικονομική στήριξή του και την Ελένη από το Χαλάνδρι που βάζει συτηματικά χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό.
Αξιοποιήσαμε τα χρήματα για να αγοραστούν τέσσερα 30κιλα τσουβάλια ρύζι και καθαριστικά από την ΒΙΟ.ΜΕ.Ευχαριστούμε την Τζένιφερ και την Τάνια από το Χαλάνδρι, την Αλεξάνδρα από την Ηλιούπολη, την Άντα και τον Μιχάλη από τη Δάφνη, τον Λευτέρη από το Παγκράτι για τα παιδικά ρούχα και παπούτσια και για τα παιχνίδια που πρόσφεραν.
Τις προηγούμενες ημέρες αρκετές συλλογικότητες συγκέντρωσαν στο χώρο τους βοήθεια για τους Κούρδους πρόσφυγες στο Λαύριο. Κάλεσμα έχουν κάνει αρκετές συλλογικότητες και για τις επόμενες ημέρες. Φορτώσαμε και μεταφέραμε πολλά καθαριστικά, χαρτικά, πάμπερς, μωρομάντηλα, μάσκες, είδη ατομικής υγιεινής που συγκέντρωσε η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας.

Μεταφέραμε επίσης πολλές σακκούλες με τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν στο Π – ΧΩΡΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ στα Πατήσια.
Σταθερές οι ευχαριστίες μας στους φίλους από το φούρνο στην Καλλιθέα που σε κάθε δρομολόγιο μας στο Λαύριο, μας προσφέρουν σακιά με ψωμιά και κουλούρια. Ιδιαίτερα αναφορά κάνουμε στα παιδιά από την ποδοσφαιρική ομάδα ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ από τη Λάρισσα που έστειλαν μια κούτα με υφασμάτινες μάσκες πολλαπλής, μετά από πλύσιμο, χρήσης (130 παιδικές και 300 για ενήλικες).Στο αμάξι υπήρχε το αδιαχώρητο, όμως χωρέσαμε και έναν περιπατητήρα rollator που πρόσφερε φίλος από το Περιστέρι. 
Ενημερώνουμε και πάλι για τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζουν οι διαμένοντες Κούρδοι πρόσφυγες (πάρα πολλά παιδιά ανάμεσά τους) στο Λαύριο. Έχει εξηγηθεί σε όλους ότι η χλωρίνη είναι το καλύτερο όπλο. Υπάρχουν πολλά μπουκάλια ψεκασμού γεμάτα με μείγμα χλωρίνης / νερού. Κάθε δωμάτιο έχει ένα τέτοιο σπρέι. Κάθε δύο ώρες γίνεται σε όλο το στρατόπεδο απολύμανση.  Δίνεται πολύ μεγάλη έμφαση στην ατομική υγιεινή. Το σύνθημα στο στρατόπεδο είναι: πλύσιμο χεριών τουλάχιστον 10 φορές την ημέρα. Διενεργούνται ατομικοί έλεγχοι θερμοκρασίας με θερμόμετρα.  Οι Κούρδοι πρόσφυγες παλεύουν με όσα μέσα διαθέτουν.  Η μάχη είναι δύσκολη, αλλά οι Κούρδοι ξέρουν από δύσκολες μάχες.Επισκέψεις φίλων και αλληλέγγυων δεν επιτρέπονται και οι μετακινήσεις στην πόλη του Λαυρίου για τους Κούρδους πρόσφυγες έχουν ελαχιστοποιηθεί. Μια επιτροπή 3-4 ατόμων μαζεύει καθημερινά τις όποιες παραγγελίες υπάρχουν libκαι βγαίνει από το στρατόπεδο για να κάνει τα ψώνια ολονών.

Αυτή την περίοδο τα καθαριστικά, τα γάντια, οι μάσκες είναι πολύ πολύ απαραίτητα…και όποιος/α μπορεί να συνεισφέρει στην εξασφάλισή τους, ας το πράξει. Πολύ απαραίτητα είναι και τα φάρμακα (αντιπυρετικά κλπ), για να υπάρχει απόθεμα στο φαρμακείο του Κέντρου…και μεγάλη ετοιμότητα.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ
Βοηθήστε τη δράση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης. Οι Κούρδοι πρόσφυγες στο Λαύριο δεν πρέπει να μείνουν μόνοι. τραπεζικός λογαριασμός της Εθνικής Τράπεζας, για κατάθεση χρημάτων: 720 / 648866 – 81
IBAN: GR1001107200000072064886681

Σχολιάστε