Η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των μαθητών και είναι δίπλα τους.

Η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας εκφράζει την αλληλεγγύη της και τη συμπαράστασή της στους μαθητές και τις μαθήτριες που εδώ και πολλές μέρες αγωνίζονται διεκδικώντας περισσότερες και μεγαλύτερες αίθουσες, λιγότερα παιδιά ανά τμήμα, διορισμούς καθηγητών και καθαριστριών, ασφαλή και δωρεάν μεταφορά των μαθητών/τριών, καθώς επίσης και ένα σχολείο μόρφωσης και όχι εξόντωσης και αποκλεισμού των μαθητών/τριών (κατάργηση τράπεζας θεμάτων, ενάντια στις κάμερες στα σχολεία, ενάντια στα εξοντωτικά προγράμματα).

Αυτά τα αιτήματα τα οποία έχουν αναδειχτεί από το σύνολο των κατειλημμένων σχολείων και από τις μαζικές μαθητικές διαδηλώσεις, είναι όχι μόνο απολύτως ΔΙΚΑΙΑ, αλλά αποτελούν μια πολύ σοβαρή απάντηση στο πρόβλημα της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού και των οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών της. Γι’ αυτό και ολόκληρη η κοινωνία συμμερίζεται και υιοθετεί αυτά τα αιτήματα.

Γι’ αυτό και μέχρι τώρα οι χυδαίες επιθέσεις της κυβέρνησης, των ΜΜΕ που πληρώνονται για να συκοφαντούν το μαθητικό κίνημα και των διαφόρων τραμπούκων-“αγανακτισμένων γονιών” (πολιτικών απογόνων των δεξιών συμμοριών που δολοφόνησαν τον καθηγητή Τεμπονέρα το 1991), τα πειθαρχικά μέτρα της “υπουργού παιδείας” και οι απειλές για παρέμβαση των εισαγγελέων και της αστυνομίας, έχουν πέσει στο κενό. Οι καθηγητές αποφάσισαν με το συνδικαλιστικό τους όργανο (ΟΛΜΕ), ότι δεν μετατραπούν σε καταδότες των μαθητών τους και στηρίζουν το μαθητικό κίνημα.

Καλούμε τον λαό της Καλλιθέας να σταθεί στο πλευρό του μαθητικού κινήματος. Οι καταλήψεις πρέπει να νικήσουν. Η νίκη των μαθητικών καταλήψεων θα είναι νίκη για ολόκληρο τον λαό.

Tagged: , , ,

Σχολιάστε